Omvormers

Kiest u voor zonnepanelen op het dak? Dan heeft u ook een omvormer nodig. De naam zegt het al: deze vormt de opgewekte stroom om tot bruikbare elektriciteit. Om zelf te gebruiken of om terug te leveren aan uw energieleverancier. Daarom is een omvormer een onmisbaar onderdeel voor elke zonnepaneleninstallatie. De juiste omvormer vindt u bij Abansolar.

Zonnepanelen zetten zonne-energie om in gelijkstroom, maar onze huishoudelijke apparaten werken op wisselstroom

Om zonne-energie om te zetten in bruikbare stroom, heeft u een omvormer nodig. Een goede omvormer draagt bij aan het optimaliseren van de energieopbrengst. 

Hoe werkt een omvormer voor zonnepanelen?

De stroom die u opwekt met zonnepanelen kunt u niet direct zelf in huis gebruiken. Ook is deze zogenaamde “gelijkstroom” niet geschikt om aan het elektriciteitsnet terug te leveren. In ieder geval niet zoals grote verliezen. Gelijkstroom heeft namelijk een constante stroomrichting, net zoals stroom uit batterijen of accu’s, waardoor de stroom geen lange afstanden kan afleggen.

Met een omvormer zet u deze gelijkstroom om in wisselstroom: het type stroom dat u ook bij uw energieleverancier zou afnemen. Dankzij een omvormer kunt u de zonne-energie dus zelf gebruiken of terug leveren aan het elektriciteitsnet. En kunt u maximaal van uw zonnepanelen profiteren.

Voordelen van een omvormer zonnepanelen

Het belangrijkste voordeel van een omvormer voor zonnepanelen is dat u daarmee meer rendement op uw zonnepanelen kunt behalen. Hoe dat zit? Een omvormer is bepalend voor de hoeveelheid energie die uw zonnepanelen bij verschillende weertypen opwekken. Een omvormer kan leiden tot een stijging van wel 15% van uw rendement.

Valt er schaduw op uw zonnepanelen? Of hebben de panelen verschillende hellingshoeken? Dan kan een omvormer al helemaal voor extra rendement op uw zonnepanelen zorgen. We installeren in dat geval aan de achterkant van elk paneel een power optimizer. Dat komt de opbrengst van uw zonnepanelen ten goede.

Bij Abansolar bent u altijd verzekerd van persoonlijk advies over de juiste omvormer bij uw zonnepanelen.

Wilt u weten welke omvormer u nodig heeft? Of wilt u meer weten over de omvormers?
Neem contact met ons op! Wij geven u graag vrijblijvend meer informatie.

Advies nodig?

Neem contact met ons op en we helpen u met al uw vragen!