Laadpalen Particulier

Abanlaadpalen totaaloplossing voor elektrisch rijden.

Op zoek naar een totaaloplossing voor elektrisch rijden?

Abanlaadpalen biedt particuliere en zakelijke klanten een totaalpakket van slimme laadoplossingen. Van A-merk laadpalen, advies tot installatie, wij helpen u graag op weg!

Snel uw nieuwe elektrische of plug-in Hybride auto opladen?

Bent u de trotse eigenaar van een elektrische auto en wilt u deze voordelig opladen? Dan kan een laadpaal niet ontbreken. Met een lader kan uw voertuig op ieder gewenst moment snel en voordelig worden geladen. Dit in tegenstelling tot opladen via het stopcontact.

Veilig en snel thuis laden met een laadstation

De veiligste en snelste manier om uw elektrische auto op te laden is met een daarvoor bedoeld laadstation. Een laadpunt is een elektrische installatie die gebruik maakt van relatief hoge spanning en stroomsterkte. Het kan daarom gevaarlijk zijn om zonder voorkennis zelf een laadpaal te installeren. Bovendien zijn hiervoor verschillende certificeringen nodig. Naast het trekken van kabels en het aansluiten van het laadstation, moeten er aanpassingen worden gemaakt in de meterkast. U kunt een oplaadpunt daarom het beste laten installeren door een gecertificeerd installateur.

DESKUNDIGE INSTALLATIE

Omdat een laadstation werkt met hoge spanning en vooral een behoorlijke stroomsterkte, kunt u deze zonder uitgebreide kennis niet zelf installeren. Deskundige installatie is belangrijk zodat u zeker weet dat de installatie veilig verloopt en dat de laadpaal veilig is voor gebruik na de installatie.

LAADPAAL LATEN INSTALLEREN DOOR EEN PROFESSIONAL

Wanneer u bij Abanlaadpalen een laadstation inclusief installatie bestelt, komt een gecertificeerde installateur van Abansolar services de laadpaal bij u thuis (of bij uw bedrijf) installeren. Het laadpunt wordt direct aangesloten op de meterkast van uw woning of bedrijfspand. In de meterkast plaatst de installateur een aardlekautomaat en legt hij een nieuwe groep aan. Dit is om het stroomnet in uw huis te beschermen tegen overbelasting.

Nadat de installateur de meterkast heeft aangepast zal er door de muur of vloer geboord moeten worden, zodat er kabels van de meterkast naar buiten getrokken kunnen worden. Deze kabels gaan rechtstreeks naar het laadstation en worden eventueel buitenshuis ingegraven.

Het is dan tijd om de laadpaal in bedrijf te stellen. Onze installateur plaatst de laadpaal op de door u gewenste plek en sluit de kabels aan op het laadstation. Wanneer de oplader is geplaatst en verbonden is, zal de installateur samen met u de werking van de laadpaal controleren.

KWALITEIT STAAT VOOROP​

Al onze installateurs zijn gecertificeerd en zijn getraind door de merken waarmee wij zijn gepartnerd.

LAADPAAL INSTALLEREN HOE WERKT DAT?

Als elektrisch rijder wilt u de accu van uw auto zo veilig mogelijk, zo snel mogelijk, en bovenal zo goedkoop mogelijk opladen. Wanneer u de auto bij een openbaar oplaadpunt laadt, betaalt u niet alleen voor de geleverde elektriciteit, maar ook een extra tarief aan de aanbieder van het laadpunt. Het is daarom op lange termijn voordeliger om thuis een laadpaal te laten installeren. Bovendien kunt u dan laden wanneer het u uitkomt, zoals ’s nachts of in het weekend, en is er altijd een laadstation beschikbaar.

Installatie en ondersteuning

Gecertificeerde installatie

Onze vakkundige en gecertificeerde medewerkers installeren uw laadpaal veilig en snel op de optimale plek voor uw locatie.

Garantie

Voor uw zekerheid bieden wij garantie op al onze producten.

Energieverbruik veilig verdeeld

Pas het maximale verbruik aan zodat de beschikbare stroom veilig wordt verdeeld en u de energiekosten in toom kunt houden.

Wat moet ik zelf regelen?

Laat ons de installatie verzorgen, dan hoeft u maar met 3 dingen rekening te houden. De installateurs doen de rest!

1

Zorg ervoor dat u thuis bent op de dag van de installatie

2

Maak ruimtes waar geboord en gegraven moet worden vrij

3

Zorg dat de meterkast toegankelijk is

Binnen een dag is de laadpaal geïnstalleerd en klaar voor gebruik. De installateurs geven u nog een korte uitleg over de werking van de laadpaal. Daarna kunt u direct beginnen met laden.

Kosten laadpaal

De kostprijs van het installeren van een laadpaal is afhankelijk van een aantal factoren, zoals:

• Een 1-fase of 3-fasenaansluiting;
• De afstand tussen meterkast en laadpaal;
• Bevestiging van het laadstation, aan de wand of op een paal;
• Extra werkzaamheden, zoals de laadpaal verbinden met een netwerk

De kosten van installatie van een laadpaal kunnen daardoor erg uiteenlopen. Bovenop de installatiekosten komt uiteraard ook nog de aanschaf van het laadstation zelf en eventuele aanvullende accessoires. Die prijs is dan weer afhankelijk van de specificaties van uw auto en uw wensen met betrekking tot connectiviteit en (toekomstig) laadvermogen. Denk aan zaken zoals dynamic load balancing, backoffice met inzicht in laadbeurten, apps en automatische facturering. Verschillende laadstations en uitvoeringen bieden namelijk verscheidene slimme functies.

Klaar om uw elektrische auto voortaan thuis te laden?

Vul uw gegevens in en we nemen snel contact met u op om de wensen te bespreken. Het is gratis en duurt slechts twee minuten!

Advies nodig?

Neem contact met ons op en we helpen u met al uw vragen!