Hieronder treft u enkele vragen met antwoorden en adviezen voor het plaatsten van zonnepanelen.

Zonnepanelen leveren elke dag en elk jaargetijde rendement op. Ze leveren ook energie als het bewolkt is en als de zon niet schijnt. Met zonnepanelen wekt u uw eigen groene stroom op uit zon- en daglicht.

Abansolar heeft de afgelopen jaren meer dan 3.000 projecten succesvol gerealiseerd, zowel voor particuliere als voor zakelijke klanten. Dankzij ons totaalconcept en onze expertise kunnen wij u de meest rendabele oplossing aanbieden. Betrouwbaar in maatwerk van begin tot einde, dat is Abansolar.

Huurt u een bedrijfsgebouw? Dan is het noodzakelijk dat u van de eigenaar van dat gebouw schriftelijk toestemming krijgt voor het plaatsen van de zonnepanelen.

U heeft een plat dak, gevel of schuin dak gericht op het zuidoosten tot zuidwesten.

De benodigde vrije ruimte op uw dak is afhankelijk van het pakket dat u kiest. Houd rekening met de volgende afmetingen per zonnepaneel: 1m x 1.66m. Voor een goed rendement heeft u minimaal 5 m2 dakvlak nodig.

Het spreekt voor zich dat er geen gebouwen of hoge bomen mogen zijn die de panelen in de schaduw zetten. Dit vermindert de opbrengst. Denk echter ook aan obstakels als een schoorsteen of een dakrand. Dit kunnen ook bepalende factoren voor uw totale opbrengst zijn. Houd bij het bepalen van obstakels rekening met het draaien van de zon.

Abansolar – Advies | Abansolar – Advies | Abansolar – Advies